Onze Border collies

 


 
  Deze pagina gaat over onze honden die wij hebben buiten de duitse herders, het zijn de honden waar Corine het meest mee bezig is. 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Ivy Inoa of the old Foxmountains 

Inoa

04/03/2010

 

 

Nice of you to come bye Made for ewe

Kylar

30/08/2014

 

 

 

 

 Foto gemaakt op Animal Event 2016

 

 

Corine en Bryn tijdens NK 2010 vast parcours, 13e plaats en overall 22e plaats

Het begon allemaal met Noric in 1996 een norwich terrier, met Noric heb ik gehoorzaamheid en agility  gedaan. Wij hebben zelfs wel eens een eerste prijs gewonnen omdat wij met de gehoorzaamheid de beste van de groep waren. Wij kregen een beker mee naar huis die groter was dan Noric zelf. Agility hebben wij ongeveer 3 jaar gedaan. Op 29-07-2011 hebben wij moeten besluiten Noric in te laten slapen zie ook pagina in memoriam.

 

 

In 1999 kwam Stije erbij omdat ik toch graag hond wilde voor agility en de border collie is eigenlijk altijd al een hond geweest die ik graag wilde hebben. Met Stije heb ik van allerlei sporten gedaan, gehoorzaamheid, schapen drijven, flyball, doggydancing agility enz. Stije is een hond die alles leuk vind om te doen en doet dit ook dan met veel overgave. Hij loopt nu nog zo nu en dan een veteranenwedstrijd agility. In 2008 hebben wij bij Jan van Driel´s veteranendag nog een 2e plaats behaald op vast parcours. Sinds 2010 hebben we besloten gezien zijn leeftijd geen wedstrijden agility meer te lopen. Op 9 januari 2011 hebben wij Stije moeten laten inslapen. Zie ook pagina in memoriam.

Twee jaar later is Bryn erbij gekomen ik ben met haar ook begonnen met gehoorzaamheid maar daar vond zij helemaal niks aan. Toen zij ongeveer 1 jaar oud was zijn we begonnen met schapendrijven en dit vond ze wel erg leuk om te doen. Ongeveer half jaar later begonnen met agility. In 2004 zijn we begonnen met wedstrijden lopen. En dat liep zeer voorspoedig wij zijn ieder jaar al gepromoveert naar andere klasse en na 4 jaar in de C-klasse te hebben gelopen hebben wij Bryn helaas moeten terug trekken uit wedstrijd sport wegens een hardnekige pees blessure. Op 22/02/2017 hebben wij Bryn in moeten laten slapen op een leeftijd van 15 en 1/2 jaar, zie pagina in memoriam

 

Inoa Jumping URV 1e Plaats

 

En na 9 jaar is dan in 2010 onze volgende border collie erbij gekomen genaamd Inoa. Corine is met Inoa begonnen met puppy cursus en ook traint Corine met Inoa  obdience dit gaat bijzonder goed. Inoa is zeer leergierig, enthousiast en ondernemend. Uiteindelijk is het de bedoeling om ook met Inoa agility te gaan beoefenen. Sinds mei 2011 zijn we gestart met agility en Inoa vind het erg leuk om te doen en ze leert alles bijzonder snel. Inmiddels is Inoa gestart met wedstrijden agility te lopen dat ging zo voorspoedig dat we dit jaar (2015) mogen starten in de C klasse. Inmiddels hebben we weer een andere hobby erbij namelijk Hoopers daar zijn we mee gestart in 2016 en in 2017 beginnen we met wedstrijden lopen.  Vanwege een blessure gestopt met agility en nu alleen nog aktief  met Hoopers.

   
Inoa 7 maanden  

Inoa 10 maanden

 

       

Inoa wedstrijd URV Jumping 1e plaats

 

Inoa KC Gorinchem

 

Inoa URV

 

En op 30 augustus 2014 is onze jongste aanwinst geboren genaamd Kylar. Kylar is gefokt uit volledige schapendrijf lijn zijn vader is Eryri Jaff is een super goede werker die al diverse prijzen heeft gewonnen. Ben met Kylar begonnen met socialisatie, puppycursus en basis cursus. Hij vindt het erg leuk om te doen, hij leert super snel en eigenlijk wil hij liefste klauteren hij toont daarbij enorm veel souplesse en balans. Kylar vind agility helaas niet  zo een leuke sport dus zijn we met hem begonnen met  Hoopers in 2016 en dit vind hij wel leuk om te doen. Ook zijn we begonnen met detectie werk en hij heeft daarin al level I, II en III behaald, In 2018 zijn we weer gestart met Hoopers.

 

 

   

Kylar 6 mnd. Tekening gemaakt door Toshiyuki Oba

 

Kylar 1 jaar

 

 

 

 

   

 

   

Kylar 5 weken

 

Kylar 6 mnd.

 

Kylar , Inoa en Bryn aan de dijk

Stije en Bryn in Zwitserland 2006